14.3.2013

Hiljaa kylmä tulee

Blogissa on ollut hiljaista, kun on tuntunut siltä, etten viitsi tänne joka päivä kirjoittaa, että yhä on lämmöt poissa ja vesi kylmää - eikä vieläkään tiedetä, mitä ja koska nyt tapahtuu. Onnea kun on kuuden aikavyöhykkeen päässä asuva vuokraisäntä, jolla selkeästi ei ole käsitystä siitä, millaista on elää kahden alle kolmevuotiaan kanssa ilman lämmintä vettä.
Viikonlopun aikana viestit kulkivat täältä Jenkkeihin ja takaisin teemalla "maanantaina iltapäivällä tiedämme, kuka ja koska tekee ja mitä". No, maanantai-iltapäivä tuli ja meni, viestiä kyllä kulki, mutta tyyliin "ihan kohta on selvää, mutta vielä tarvitsen vastauksia pariin kysymykseen". Tiistai-iltapäiväkin tuli ja meni, eikä kukaan tullut vieläkään hullua hurskaammaksi. Keskiviikkona alkoi olla selvää, KUKA tekee, mutta yhä aikataulu on auki kuin ladonovet joskus - ja silloin minä päätin tarttua puhelimeen. Tekijä kun oli tiedossa ja tilaus työstä tehty, niin aikataulukyselyt varmasti voisimme jo itse hoitaa. Sainkin tekijän kiinni ja hän ystävällisesti lupasi palata asiaan heti kun varmuudella tietäisi, miten saisi kalenteriaan tyhjennettyä. Sanoi tietävänsä sen, kun palaa toimistolleen ja näkee, mitä töitään voisi sieltä perua ja/tai siirtää tämän meidän - hänenkin mielestään - kiireellisen (ja hänelle varmasti tuottoisan) työn tieltä. Tyhmä suomalainen tietysti luuli, että asiaan palataan vielä keskiviikon aikana...

Nyt olemme siis yhä lämmöttömässä talossa. Ulkona sää on vaihdellut maanantain lumimyrskyn ja tiistain lumisen päivän jälkeen takaisin kevättä lupaavaan ilmaan - mutta sisälämmöissä tilanne ei juurikaan tunnu. O kävi tiistaina hakemassa vielä yhden lisälämmittimen kaupasta, jolla lastenhuone on nyt saatu öisin mukavan lämpimäksi lasten nukkua ilman yöllisiä peittelyheräämisiä.
Vesirintamalla olemme yhä naapurien kylpy- ja suihkulainaamon ja liedellä lämmitettyjen tiski-, pylly- ja aamupesuvesien varassa.

Ärtymystasolla olemme O:n kanssa menneet sopuisasti vuoroja vaihdellen: kun minua kiristää, niin O jaksaa olla positiivinen ja toisin päin. Viestinvaihto vuokraisännän suuntaan on pysynyt - hieman hammasta purren - asiallisella, mutta jatkuvasti viilenevällä linjalla. Olemme päättäneet, että kunhan korjausurakka nyt ensin saadaan käyntiin, niin sitten alamme oikeasti keskustella kompensaatiosta näiden lämmöttömien päivien osalta.
Vuokraisäntä tosin tarjosi jo meille vuokravapaata ilmaisasumista toukokuun puolivälistä eteenpäin. Mutta kuultuaan meidän jo maksaneen koko loppuajankin vuokrat muutti hän tarjoustaan niin, että voisimme asua täällä vielä kesäkuun puoliväliin ilmaiseksi. Mikä on tietysti täysin ***** tarjous: minulla alkaa työt Suomessa kesäkuun alusta, lennot kotiin on jo ostettu toukokuun viimeiselle viikolle eikä rehellisesti sanoen minua ainakaan kiinnosta yh-tään jäädä tänne enää pidemmäksi aikaa kuin mitä on suunniteltu. Niinpä vuokraisäntä saa kyllä kaivaa kuvettaan ja palauttaa meille VÄHINTÄÄN neljäsosan yhden kuun vuokrasta takaisin tulevan vuokravakuutemme päälle. Mutta se keskustelu alkaa sitten kun ensin nyt saamme taloon taas lämpöä ja lämmintä vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti