15.9.2012

Kuvaavaa

Annetaan tässä välissä kuvien kertoa enemmän, kuin mitä nyt jaksaisin näpy-näpytellä:
Kotikatu - ja siis kotitalo edestä.
Linnapuisto - ja siis kotitalo takaa.
Taka"pihalla" on ihan kohtuullisesti lääniä ja kaikenlaisia pikku huvituksia niin isoille kuin pienillekin.
Noin puistoilumielessä kodin sijainti ja tarjolla olevat leikkifasiliteetit on ihan ookoo. ;)

Oikea takapiha näyttää tältä. Vähän on nihkeemmät tontit kuin muurin toisella puolella.

Pääsisäänkäynnistä aukeaa heti mitä miellyttävimmät ja raikkaimmat näkymät. Voi kun aromin saisi vielä tähän mukaan (150-vuotta vanha talo, kuten kuvasta arvaa, sisäremonttia tehty joskus kohtuuaika sitten, edelliset asukkaat poistuneet premisseistä kesäkuun alussa, josta saakka kämppä ollut tyhjillään... ja tietty tuo kokolattiamatto. Sieltä vuosikymmenten takaa.)
Heti pääsisäänkäynnin vieressä avautuu viihtyisä oleskeluhuone. Kuvanottohetkellä ikkunan edestä oli ehditty jo purkaa n. Ahvenanmaan kokoinen kulmapöytä, josta on jäljellä enää takaseinälle siirretty RIITTÄVÄ tietokonepöydänretale. 

Alakerrasta löytyy myös talon kulinaarinen ydin. Keittiön sisustus ja varustus noudattelee talon rustiikkisen eleetöntä ja tyylitöntä linjaa. ;) Huom! Mökkitunnelman takaa astianpesukoneen (ja tiskikaapin!!) puute. O tempora, o mores.
Vierassiivessä mahdolliset vieraat saavat oman rauhan lisäksi nauttia viihtyisästä sisustuksesta ja takapihan ruokkoamattomasta tunnelmasta. Tervetuloa! ;)

Yläkerrasta, kadun puolelta, löytyvät perheen nuorison makuutilat.

Yläkerran vessa on pyhitetty lasten kylpykäyttöön.


Lyhyesti siis asumisoloistamme: kodin SIJAINTI on parempi kuin loistava. Jos mahdollista. Talo itsessään on aivan hurmaava. Sisustuksessa ja pohjaratkaisuissa olisin itse toteuttanut jotain hieman toisin - mutta seikkailun kannalta tämä on juuri hyvä. Ja parin päivän ja yön perusteella olen huomannut, että koti on kuitenkin siellä missä perhe on. Sisustuksesta, kalustuksesta, sisäilmasta tai lämpötilasta viis. <3


3 kommenttia:

  1. Astiankuivauskaappi on suomalainen keksintö, ja hyvä keksintö onkin! Kokolattiamaton haju hälvenee, ainakin meillä näin kävi kun imuroin ahkerasti (tai sit siihen tottui..?) Jos ette jaksa imuroida niin täällä on vapaaehtoinen au pair tarjolla ;)

    Tsemppiä kotiutumiseen, täällä ollaan hengessä mukana!

    -M

    VastaaPoista
  2. No eiköhän tuolla hengissä selviä. Ainakaan ei ollut kokolattiamattoa kylppäreissä, senkin oon pariin kertaan nähnyt ja jopa törmännyt suomalaisiin joiden mielestä se oli ihanaa ;)Tiskikonetta kyllä tulis itsellä ikävä, mutta osaatpahan arvostaa luksusta sitten kun sen taas saa...

    Hiekkalaatikoita ei täälläkään ole ja jotenkin noi lapset on kasvaneet ihan hyvin ilman.

    VastaaPoista
  3. Kokolattiamatto/sisäilmaongelmiin hain aikanaan itse ratkaisua vuokraamalla höyryimurin, jolla ainakin pölypunkit kuolee sinne mattooon, jos ei muuta. Aikamoista myrkkyä niissä kaiketi käytetään... Mut ainakin raikasti ne matot kivasti! Ei sadekelinhommia tuolla imurointi, kun kuivaminen hiukan kestää noin muutenkin.... Joku kehui et esim. Tescostakin vois sellasen vuokrata.

    VastaaPoista