28.4.2013

Kuu kiurusta kesään.

Viime viikon täällä oli lämmintä, ihan kesäisen lämmintä: parikymmentä astetta varjossa ja iltaan saakka ulkona oli lauhaa ja lempeää. Kunnes tuli perjantai: yöllä satoi ja sadetta jatkui vielä aamupäivänkin. Ja sateen kanssa viemäriin valui puolet lämpöasteista. Nyt on enää kymmenisen astetta ja tänäkin aamuna maassa oli taas kuuraa.
Uskon silti, että tämä on vain pieni hikka tämän kesän tiellä. Tämän kesän, joka jo nyt on antanut odottaa itseään enemmän kuin lähes ikinä. Kuulemma. Me onnekkaat, siis. Kun saamme olla täällä tänä vuosikymmenten pisimpänä talvena ja hitaimmin saapuvana keväänä.

Se säästä. Tänään tuolla on kuitenkin paistanut aurinko ihan aamuvarhaisesta saakka, joka antaa osansa siitä optimismista, jota tuolla edellä tarjoilin.

Tämä päivä on sävytetty viimeisillä. Koska kuukauden päästä tähän aikaan olemme Heathrowlla, varmaan menossa kohti lähtöporttia (jos sitä on tässä vaiheessa vielä tiedossa, yleensä kun se porttitieto on tuolla AINA ollut jotenkin tiukassa). Laukut on silloin jopakattu, punnittu ja checkattu sisään ja ne ovat menossa ruumaan, turvatarkastus on hikoiltu läpi ja aamupalakin varmaan syöty.
Tästä päivästä eteenpäin elämme tämän englanninkokemuksemme viimeisiä kertoja. Tulossa on viimeinen kuukausi täällä, neljä viikkoa ja kaksi päivää. Siinä ajassa saamme vielä yhdet päivävieraat ja yhdet yövieraat (kotiinpaluuavuksi tulevia appivanhempia ei tähän lasketa), vietämme Euroviisuiltaa naapureiden kanssa, saamme kaksi ylimääräistä arkivapaata paikallisten bank holidays:ien muodossa ja varmasti teemme jatkuvaa inventaariota tänne kertyneestä omaisuudesta.

Neidille on luvattu, että hän pääsee pomppulinnaan vielä ennen kotiinpaluuta. Puistossa siis on joka viikonloppu ollut pomppulinna nyt kesäkauden alkamisesta lähtien. Sama linna nousi syksylläkin viikonloppuisin tuohon takapihan muurimme taakse, kunnes talvi liikahti liian lähelle.
Neidille on myös luvattu, että hän pääsee isänsä kanssa käymään yliopistolla - veljensä kun sai kokea tällaisen ekskursion meidän ollessamme Italiassa.
Monia muitakin juttuja on vielä to-do-listalla ja kokematta. Katsotaan, mitä kaikkea ehditään, mutta näistä on hyvä aloittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti