19.5.2013

Ding Dong - kuka siellä?

Suomalainen superlauantai: MM-jääkiekon välierä ja Euroviisufinaali. Suuret odotukset, nollatulos. Tai lähes.

Kaikesta suomalaisesta superista hiotuu täällä terä pois, kun ei ole niitä muita suomalaisia, joiden kanssa hypeä jakaa. Facebookista toki saa tunnelmasirpaleita, mutta on se aika eri katsella täällä 15" läppärin näytöltä matsia 15 minuutin viiveellä, kun fiilistellä sitä Suomessa joko omalla sohvalla tai hallissa, hyvässä seurassa tai ihan omalla porukalla.
Toisaalta, ei se tappio - edes Ruotsille - tuntunut täällä ehkä niin kitkerältä, kuin mitä se ehkä Suomessa nyt oli?

Euroviisut sen sijaan olivat elämys. Vaikka sekin katsottiin tuosta pikkutelkkarista (22"), mutta tunnelman kohottajina olivat naapurin P ja A, herkulliset viisueväät (niistä lisää alla) ja BBC:n Euroviisulähetys. Oli siinä oma tunnelmansa kuulla jonkun muun (kuin sinivalkoisilla kuorrutetun suomalaisjuontajan) kommentoivan niin Suomen kuin muidenkin maiden esityksiä. Ja tunnistaa ne UnionJack-lasit, jotka kommentaattoreille tuli päähän Bonnie Tylerin kohtuullisen epäonnistuneen esityksen jälkeen.
Meillä oli hauska ilta, lapset kylpivät yhdessä ja naapurin F:kin nukahti yllättävän vaivattomasti vierashuoneeseemme. Istuimme TV:n edessä, söimme, joimme, täytimme pistekortteja, nauroimme ja joillekin esityksille melkein itkimme - ja lopulta totesimme, että eihän näissä kisoissa oikeasti koskaan ole mitään tekemistä sillä, mistä itse tykkää tai mikä edes on oikeasti musiikkia. On musiikkia ja sitten on Euroviisut.

P, A ja uninen F lähtivät meiltä tuohon kolmen oven päähän ennen puoltayötä. Me menimme aika suorilta nukkumaan ja niin oli kuulemma tehty naapurissakin. Kaukana ovat ne ajat, kun viisujen jälkeen lähdettiin juhlimaan Suomen voittoa Manalaan. Ja aamulla kyseltiin, että voitettiinko me OIKEASTI.

Tässä vielä viisueväsreseptiikkaa, sen verran hyvää kun oli:

Tacogratiini
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
400 g naudan paistijauhelihaa
1 pussi texmex-mausteseosta
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 dl pakastemaissia tai pieni purkki säilykemaissia
4 - 6 cheddarjuustoviipaletta
 
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kasarissa. Lisää joukkoon jauheliha ja anna ruskistua.Sekoita joukkoon mausteseos. Lisää kasariin tomaattimurska ja (valutetut, jos purkista) maissinjyvät. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Halkaise juustoviipaleet kolmioiksi ja nosta jauhelihaseoksen päälle. Gratinoi 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa.
 
Oululainen nachosötkötys
1 kerä jäävuorisalaattia
½ kurkku
2 tomaattia
½ punasipuli
1 purkki salsakastiketta
2 purkkia (á 150-200g) ranskankermaa
juustoraastetta
 
Hienonna jäävuorisalaatti, kurkku, tomaatit ja punasipuli kohtuullisen pieneksi silpuksi. Lado laakean vadin pohjalle kerroksiin; salaatti alimmaiseksi, siihen päälle kurkku, tomaatti ja sipuli. Lusikoi salsa tasaiseksi kerrokseksi vihannesten päälle ja levitä sen päälle ensin ranskankerma ja ripottele juustoraaste päälimmäiseksi. 
 
Molemmat höysteet nautitaan nachojen avulla ja kanssa. Mieluiten hyvässä seurassa.
 
Nachojen lisäksi meillä oli tarjolla A:n tekemää tiramisua. Ei tuossa laihtumaan varmastikaan päässyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti