6.5.2013

Kaikkiin laitteisiin

Pitkä viikonloppu. Kesäsää. Lomatunnelma ja auringon tuoksu. On ulkoiltu ja oltu vain. Rennosti.

Viikonloppu alkoi aikaisin, O nimittäin tuli perjantaina aikaisin kotiin kun oli voinut hieman huonosti. Kotilevossa totesimme olon johtuneen kuitenkin todennäköisesti nestehukasta, ulkona kun oli aurinkoinen, hellettä lähentelevä ilma. Ja perjantai. 
Naapurit olivat meillä iltapäivällä leikkimässä, A:n ja F:n lisäksi oli A:n äiti ja naapurissa perjantain hoidossa ollut pikku-H 5kk. Meidän lapset olivat kiinnostuneita lähinnä vauvasta, neiti ei malttanut tehdä mitään muuta kuin paijata vauvaa, käydä pesemässä käsiään (kun kädet pitää pestä, ettei vauva tule kipeäksi) ja pyöriä muutenkin vauvankopan ympärillä tohkeissaan. Juniorikin rullasi siskonsa perässä aikansa, kunnes kyllästyi ja palasi kaivelemaan kukkapenkkejä ja maistelemaan kiviä. F saikin leikkiä vesipöydällä itsekseen, jonka en usko kuitenkaan tuotakaan neitiä kauheasti haitanneen. 

Lauantaina ajattelimme mennä puiston karuselleihin, mutta siellä saatiin laitteet pyörimään vasta niin myöhään, että meillä oli jo päiväuniaika käsillä. Niinpä suuntasimme laitteille sunnuntaina. £6 rannekkeella pääsi kaikkiin laitteisiin (juu, niihin jokaiseen viiteen) ja kaikkiin pomppulinnoihin (joita oli neljä) - mutta aiempiin huvipuistolaitekokemuksiimme verrattuna tämä ranneke oli halpa ja kätevä; aiemmin olemme siis käyneet joulumarkkinoiden yksittäisissä laitteissa, jotka ovat maksaneet £2 per pyöritys. Nyt kun neiti heti ensitöikseen istui siinä varaamassaan vaaleanpunaisessa mopossa viisi kierrosta putkeen, niin ranneke oli käytännössä maksanut itsensä takaisin. 
Ennen puistoon lähtöä olimme jo miettineet, että onkohan juniori ihan kunnossa; poika oli ollut koko aamun aika itkuinen ja väsynyt. Veto oli selvästi pois ja into vähän vähässä. Ostimme hänellekin kuitenkin rannekkeen (ja minulle, koska 1,5 vuotiasta ei ehkä arvaa laittaa itsekseen pyörimään esim. kahvikuppikaruselliin... ), mutta kauheasti ei riekkumisintoa tuntunut pojalta löytyvän. Pistimme tämän väsymyksen piikkiin. 
Päiväunilta heräsi kuitenkin yhä kiukkuinen pikkukundi, jonka jälkeen O tarttui kuumemittariin: 39 astetta. Niinpä iltapäivän puistoremellykseen lähtivät vain perheen tytöt, poikien jäädessä kotiin pitämään kuumetta ja paistamaan pizzaa. 
Ranneke maksoi itsensä moninkertaisena takaisin; neiti kirmasi laitteesta ja pomppulinnasta toiseen, minä menin mukaan niihin, mihin tarvitsi (=kupit ja "vauhtimato") - ja kun lopulta ilmoitin, että nyt on aika lähteä kotiin syömään, niin en saanut uhmaikäiseltä edes puolikasta vastalausetta. Taisi siis olla riittävästi riemua ja pyöritystä hänellekin?
Sen verran kuitenkin tuli todistettua, että sekä Särkänniemi (hoi Mummo ja Ukki Tampereella!) että Linnanmäki taitavat olla must-go-listalla tänä kesänä. Ja ainakin neidille kannattanee hankkia ranneke kummassakin! 

Nyt maanantai hiipuu täällä iltaan, ulkona on vieläkin lämmin ja huvipuistopyörityksen lisäksi tämä perhe on saanut rutkasti aurinkoa (palaneet korvat allekirjoittaneella) ja raitista ilmaa. Arki koittaa aamulla, lyhyellä viikolla ja perjantaina saapuukin jo taas vieraita. Kolmen viikon päästä olemme jo melkein kotimatkalla. 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hauskalta huvipuistoilulta! Toivottavasti juniori paranee pian! Ihana saada teidät Suomeen ja sut töihin - meillä on niiiiin ikävä <3 T. Lende

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hauskaa! Parahstahan on tuo lapsen rajaton riemu ja into <3
      Ja juniori parani nopeasti, mikälie pikaflunssa - tai tämän kevään aiheuttama en-tiedä-mitä-näille-laittaa-päälle-kylmettyminen ;)
      On ihanaa tulla kotiin - vaikka tännekin tulee varmasti ikävä. Uskoin tai en. ;) Ja ihan huippua päästä töihinkin! Jes! Kivaa, jos mut vielä joku siellä muistaa... ja siis ikävöikin! <3

      Poista