2.10.2012

Töissä

Päivisin, kun V on kotona lasten kanssa, minä olen töissä. Tutkijavaihtoni vuoksi tänne tultiin ja tavoitteena on, että omat tutkimukseni edistyisivät vuoden aikana mahdollisimman pitkälle. Työpaikkani on Essexin yliopistossa sijaitseva poikkitieteellinen tutkimuslaitos ja ainoa työtehtäväni on oman väitöskirjatutkimukseni tekeminen. Yliopisto sijaitsee kauniin puiston keskellä n. 15 minuutin bussimatkan päässä kotoa. Itse yliopisto on kaikkea muuta kuin kaunis, kuulemma se on joskus äänestetty Britannian rumimmaksi rakennukseksi. Tämä 60-luvulla rakennettu betonikokonaisuus on myös suojeltu, varmaankin siksi etteivät tulevat arkkitehtisukupolvet unohtaisi menneitä virheitä.


Essexin yliopisto
Opiskelijat asuvat Tolkien-henkisissä tornitaloissa
Institute for Social and Economic Research
 

Tutkimuslaitos sijaitsee kuitenkin yliopiston uudessa 2000-luvun puolella rakennetussa siivessä ja työhuoneestani on kauniit näkymät puistoon. Täällä ei ole yhtään perustutkinto-opiskelijoita, joten käytävillä törmää vain tutkijoihin ja jatko-opiskelijoihin. Oma työni jatkui suoraan siitä, mihin se Suomessa jäi. Täällä odottivat koneella täysin samat ohjelmistot kuin Suomessakin ja ainoa ero työssä ovat tähän mennessä olleet ympäristö ja työkaverit. Myöhemmin työnkuvani tulee muuttumaan, kun aloitan uuden tutkimuksen tämän tutkimuslaitoksen omilla malleilla, mutta nyt odotan vielä käyttölupia ja jatkan Suomessa kesken jääneitä tutkimuksia.

Sosiaaliset kontaktit rajautuvat työpäivinä lähinnä lounasseuraan. Lounaalla pystyy syömään terveellisemmin kuin pelkäsin, mutta suomalaista salaattipöytää olen kaivannut. Täällä kun kaikki lisukeruoat maksavat erikseen ja tarjolla olevat vihannekset on joko keitetty tai uppopaistettu, on budjettitietoisen ekonomin salaatin syöminen rajoittunut kotona syötäviin päivällisiin. Kahvi on onneksi hyvää ja halpaa, joten työteho on myös aamuisin samalla tasolla kuin Suomessa.

Toistaiseksi yliopistolla on ollut rauhallinen ja levollinen tunnelma. Opiskelijat ovat olleet vielä kesälomilla ja yliopistolla on näkynyt vain henkilökuntaa ja muutamia vaihto-opiskelijoita. Opiskelijat palaavat tällä viikolla, jonka jälkeen kuulemma kaikki muuttuu.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti