28.10.2012

Järjetön sää - ja eläintarha.

Siskonperheen vierailu on oiva insentiivi meillekin lähteä vähän tästä omasta lähialueesta kauemmas ja koluta hieman kaupungin nähtävyyksiä. Eiliselle olimme suunnitelleet retken eläintarhaan, joka ennakkotietojen mukaan on iso ja ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Etukäteen olimme ottaneet selvää - aukioloaikojen ja reittitietojen lisäksi - että paikan päällä olisi mahdollista päästä jopa syöttämään niin kirahveja kuin elefanttejakin. Aamun pienestä sadekuurosta ja BBC:n ennustamasta "heavy rain showers"-skenaariosta huolimatta päätimme pitää etukäteissuunnitelmasta kiinni ja lähdimme ennakkoluulottomasti liikkeelle. Meidän perhe - ja siskon esikoinen T - hyppäsimme bussiin siskon ja kahden nuorempansa kanssa ajaessa reilun neljän mailin matkan autolla. Jo bussipysäkille kävellessämme huomasimme sään olevan aika viileä, mutta olimme - mielestämme - varustautuneet kirpeään syyskeliin asianmukaisesti.

Perillä "heavy rain showers" kuitenkin alkoi asettaa haasteita eläintarhasta nauttimiselle ja pian huomasin a) pukeneeni ITSELLENI hieman liian vähän päälle ja b) unohtaneeni rattaiden sadesuojan kotiin. Amatöörimäistä. Suomalaisella sisulla kahlasimme kuitenkin puistoa läpi ja palelimme. Välillä vettä tuli paljon, välillä paistoi aurinko - mutta lähes koko ajan oli KYLMÄ.
Lounaan jälkeen oli niin kurja keli, että sarvikuonotkin olisivat mieluummin olleet sisällä.

Kurjasta (perusenglantilaisesta?) säästä huolimatta jo alkukierroksesta saakka oli aivan selvää, että ennakkotiedot pitivät paikkansa: puisto on todella hieno ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Yhtä selvää oli sekin, että tämä meidän visiittimme tulee jäämään kaikkien mieleen järjettömän säänsä takia! Siskon lapsista kahden pienimmän takit ja isoimman kengät eivät pitäneet vettä kovin hyvin, meillä ei tosiaan ollut sitä rattaiden sadesuojaa mukana ja minä olisin itse tarvinnut kerroksen tai kaksi enemmän vaatetta.
Erinäisissä katoksissa tuli pidettyä sadetta - mutta KYLMÄ niissäkin oli!
Onneksi sisätilojakin riitti - tässä neiti ja O simpanssien lumoissa.

Kaikesta huolimatta reissu oli hieno, hauska ja ikimuistoinen. Oma, jo taittumaan päin ollut, flunssani leimahti uudelleen kaikkeen kurjuuteensa, meidän lapsista molemmat niiskuttavat nyt myös - mutta loppuseurue vaikuttaa selvinneen ilman jälkiseuraamuksia. Ehdottoman varmaa on se, että puistoon on mentävä, lämpimämmällä ja kuivemmalla säällä, uudemman kerran!
N, N, O (ja rattaat) ja R Playa Patagoniassa, merileijona-altaan tunnelissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti