3.12.2012

Valoa kansalle.

Torstaina tilasin jouluvaloja: yhdet kuuseen, toiset portaiden kaiteeseen, yhden lyhdyn ulos, lapsiperheystävälliset led-kynttilät tunnelmaa tuomaan ja vielä alennusesta sellaisen ikkunaan ripustettavan ihan muuten vaan. Perjantaina ne jo tulivat ja lasten välipalan jälkeen kävin innoissani laatikon kimppuun.
Ensimmäisenä helpoin, ajattelin, ja virittelin ikkunaan ripustettavan verhotangon pidikkeestä kiikkumaan. Sitten johto vielä kätevästi sitä verhotankoa myötäillen ikkunanpieleen ja siitä alas... noin puoleenväliin seinää. Onneksi tilasin sellaisen johdon jatkajan! Eikun se esiin, mutta hetkinen. Eihän se käykään TÄLLAISEEN johtoon.
Noh, katsotaan jotain muuta sitten. Vaikka tämä ulkolyhty. Kätevää: tässä on tällainen aurinkopaneeli ja se lataa itsensä sitten täyteen aina päivän aikana. Aijjoo, tässähän on teksti, että sitä ei suositella pidettäväksi ulkona paitsi kesäaikaan. Ja että se tarvitsee vähintään 8 tuntia auringonvaloa ladatakseen sen akkupatterin täyteen. No, katsotaan miten se näin joulukuun valossa alkaa toimia.
Tämä ei voi mennä vikaan: porraskaiteeseen tilaamani, misteli-ledivalo-hässäkkä. Ai, se onkin vähän lyhyempi kuin luulin. No, laitetaan se vain tähän porraskohtaan. Ai, tässä on näin pitkä sähköjohto - se varmaan riittää tuonne kulman ympäri saakka, niin ei tarvitsekaan vetää käytävän poikki tätä johtoa (jäi n. 2cm vajaaksi).

...

Led-kynttilät toimivat, kuten arvelinkin. Muutoin valoshow on hieman vaiheessa. Olohuoneen ikkunassa roikkuu valoton, sydämenmuotoinen, helmi-ledilamppu-jutska. Ja siellä verhojen lomassa killuu se liian lyhyeksi jäävä johdonpää. Ostoslistassa on kevyt jatkojohto.
Porraskäytävän ikkunalla on nyt kaksi päivää nököttänyt koko ajan pimeänä pysyttelevä ulko-sisä-lyhty (se palaa hämärän tullen ehkä minuutin tai kaksi, sitten loppuu potku). Ei siis taida joulukuun valo näilläkään leveyksillä riittää sen latingissapitämiseen.
Porraskaiteen valokranssi toimii hyvin, käytävän poikki vedetty johto on kampittanut perheenjäseniä noin tusina kertaa. Ne hienot teippaukset, jotka sille johdolle tein, ovat siis mennyttä kalua ja nyt se lojuu siinä lattialla vähän miten sattuu. Lapset eivät sentään ole sitä enää reuskanneet. Tai vielä. Miten sen nyt sitten ottaa.
Joulukuusen hankinta on harkinta-asteella. Katsotaan, miten siihen hankkimieni valojen kanssa sitten käykään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti