28.11.2012

Ihan tavallinen keskiviikko

Jotenkin tuo kesäisen sini-vihreä blogimaailma alkoi näin joulunodotuksessa tuntua turhan kesäiseltä. Tosin nytkin ulkoa kuuluu, jostain hieman kauempaa, ruohonleikkurin pärinää... Kuitenkin otin ja vaihdoin blogin ilmeen hieman syksyisempään. Saadaan täälläkin tunnelmat kohdilleen.

Kahden sateisen päivän jälkeen täällä paistaa aurinko. Nytkin läppärin näytölle heijastuu, melkein häiritsevästi, kirkkaan sininen taivas ja vastapäisen naapurin auringossa kimalteleva TV-antenni. Suuret on murheet, tosiaan.
Kaksi päivää täällä on satanut, kolme aamupäivää on meidän kolmikolla mennyt sisäleikeissä. Tosin yhtäkään aamua emme ole "joutuneet" kotona viettämään, olimmehan toissa-aamun tässä lähistöllä kerhoilemassa, eilisen koristeostoksilla ja kirjastossa ja tänään taas siellä bussimatkan päässä leikkiryhmässä. Huominen aamu onkin sitten oltava kotona; viime viikolla posti toi kirjeen NHS:ltä (paikallinen terveysviranomainen), ilmoittaen, että children's health visitor aikoo tulla käymään täällä huomenna klo 10 aamulla. Aiheena on juniori ja "under one year health review". Herrahan on siis pian 15kk vanha, joten ei tässä mihinkään alle-yksivuotiaisiin enää lukeuduta, mutta katsotaan, mitä tädillä on sanottavana.
Varmastikin tilanne on se, ettemme ole käyneet missään näytillä - ei sillä, että olisi tarvinnutkaan - mutta nuo tuolla lastenneuvolan puolella ovat varmaan halukkaita tarkistamaan, että meilläkin on kaikki ookoo. Ja onhan meillä: herran yksivuotis-neuvola, lääkäreineen ja rokotuksineen, hoidettiin alta pois juuri ennen tänne lähtöä. Seuraava, neuvola-aikataulunmukainen käynti olisi 18kk lääkäri, joka meiltä nyt jää väliin.  Se on ajatuksissa "korvata" heti kesäkuussa, kun kotiudumme. Neidin kohdalla ei ole senkään vertaa, vaan seuraava käynti on sitten elokussa kun mittariin kiertyy kolmas kokonainen vuosi. Ja sittenhän olemmekin jo takaisin Suomessa ja ihan sen oman neuvolamme toimintapiirissä.

Täällä on siis ihan tavallinen keskiviikko. Lapset nukkuu, pyykit kuivuu, aurinko paistaa ja minä nautin tästä hetken rauhasta. Juuri nyt on hyvä. Kohta sitten taas mennään, kunhan nuo pikkupomot tuolta heräävät...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti