23.11.2012

Joulunavaus

Maailmalla (=Jenkeissä) on kiitokset lausuttu ja musta perjantai menossa. Täällä postisetä toi Amazonista, inspiraatioksi ja suunnitteluavuksi, tilatun Gordon Ramsayn joulukirjan.
Christmas with Gordon? No thanks, mutta kiitos muuten vinkeistä ja resepteistä! :)
Niinpä, kaiken alkuriehumisen (tiskit, oma lounas, perjantaisiivous, kierrätysroskisrumba... mitä-näitä-nyt-on) jälkeen istuin sohvalle tuon kirjan kanssa, otin paperia ja kynän viereen ja aloin lukea. Siinä sivussa googlettelin lisäinfoa brittiläisestä jouluperinteestä ja mietin, mihin kuusi tässä putkassa sijoitetaan. (O:n mielestä ulos tai vaikka ihan sinne kauppaan vaan)

Nyt on kuitenkin jo lupa alkaa jouluilla. Appivanhemmat toivat joululaulukirjan, josta jo viime viikonloppuna hieman antiikkipianollamme pimputtelin tuttuja säveliä. Kynttilöitä polttaisin mieluusti, jos se olisi mahdollista. Mutta kun asuu kahden alle-kaksi-ja-puolivuotiaan-jr-tolppa-apinan kanssa, niin paloturvallisuussyistä kynttilät ovat nyt aikalailla off-limits meillä. Ei ole sellaista paikkaa, johon kynttilän voisi, hyvällä omatunnolla ja turvallisin mielin, sytyttää. Pitää hankkia siis varmaan niitä led-kynttilöitä tai jotain...
Seinälle ripustettavan "taskukalenterin" hankin viime viikonloppuna Norwichista, kun bongasin paikallisen Futon-kaupan (?!) ikkunasta hienon, eleettömän ja ajattoman Reisenthalin kalenterin. Nyt pitää vaan miettiä, kenelle sinne yllätyksiä hankitaan (vain lapsille vai ihan koko perheelle - eli jaetaanko päivät kahteen (lapset), kolmeen (lapsi-lapsi-aikuinen) vai neljään (jokaiselle oma päivänsä). Ja mitä ne kalenteriyllärit sitten olisivat.
Koristeostoksille pääsyä odotan myös aika innolla: täällä meillä ei vielä ole mitään, ja jonkin verran haluan kyllä tähän MEIDÄN perheen ensimmäiseen jouluun hankkia. Kuinkakohan pahasti se lähteekään käsistä... Ja sitten tietysti ne pakolliset: joulusukat, kuten paikalliseen perinteeseen kuuluu, ovikoriste, kuusi, pihalle tanssiva poro ja täysvalaistus koko mökkiin... Ööh, joo, ei sitten kuitenkaan. Mutta valoja, sukat ja hieno ovikranssi kyllä hankitaan. Ja se kuusi, sanoi O mitä hyvänsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti