24.11.2012

Ylläriiiii!

O täyttää huomenna 30. Mutta kun olemme täällä, kaukana kaikista tutuista ja kavereista ja varsinkin lapsenvahdeista, niin on ollut aika selvää, että mitään sen suurempia juhlia ei ole luvassa. Silti aloin jo keväällä hieman pohtia, että olisiko hauskaa, jos - yllärinä - koittaisin saada vähän juhlaväkeä tänne. Kyselin hieman porukalta, mutta aika pian tuli selväksi, että yksillä on pieni vauva, toisilla juuri alkaneet uudet työt ja kolmansilla raha-aika-ja-halupula. Niinpä isompien yllärijuhlien ajatus haudattiin sinne syntysijoilleen.

Kesällä tuli kuitenkin puhetta lankomiehen ja tyttöystävänsä kanssa aiheesta, he kun rupesivat kyselemään, että olikos silloin synttäriviikonloppuna vielä jotain ja jos he sitten tulisivat. Projektin miniversio siis käynnistettiin silloin ja yllätys kulminoitui eilen siihen, että O:n palatessa töistä - perjantai-väsyneenä ja rauhalliseen koti-perhe-viikonloppuun asennoituneena, täällä olikin oman perheen lisäksi odottamassa A ja R.
Olen tätä yllätystä hykerrellyt jo viikkokaupalla ja kuvitellut O:n ilmettä tuossa ovella. Mutta eikös kuitenkin sitten käynyt niin, että kun olin aikani tässä ikkunassa päivystänyt - päätoimenani blokata näkymä muualle olohuoneeseen ja varsinkin kätkeä yllätysvieraat - jouduin kuitenkin pistäytymään keittiössä ruokasäätöä huoltamassa ja juuri sillä minuutinpuolikkaalla O palaa kotiin. Ja näkee kadulle saakka ikkunasta ensimmäisenä isoveljensä. Hmph.
Yllätys oli kuitenkin yllätys, siihen saakka. Minulta jäi näkemättä se kauan kuvittelemani ensi-ilme, mutta päivällisen iloinen puheensorina, jälkiruoaksi nautittu vuosikerta-Blossa, veljesten lähipubikeikka ja varsinkin lasten rajaton riemu tuttujen-vieraiden saapumisesta on kyllä korvannut menetykseni.

Tänään synttärisankari pääsee juhlimaan pyöreitään Colchesterin yöhön, minä jään lapsenvahtiin ja riekun juhlakolmikon hengessä mukana kotisohvalta käsin. Olisi ihanaa päästä mukaan, mutta on ihan yhtä ihanaa tarjota toiselle mahdollisuus mennä ja juhlia. Minunkin vuoroni tulee. Meidänkin vuoromme tulee. Tänään ja huomenna juhlan keskiössä on O. Ansaitusti. <3 <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti